Sikeresen zárult a TÁMOP-6.2.2.A-KMR/11-1-2012-0014 azonosítójú projekt - záró sajtóközlemény

2014.05.15 10:41

Sikeres kórházi képzések: zárul egy ötven millió forintos projekt

 

 

Közel ötvenmillió forintos uniós támogatásból indított képzést és továbbképzést a Péterfy Sándor Utcai Kórház 2013-ban, amelyek mostanra lezárultak. A projekt alatt 16 szakdolgozó képzésére, szakirányú továbbképzésére és 67 dolgozó menedzsment jellegű képzésére volt lehetőség.

 
A projekt a tervezettek szerint kezdődött 2012. március 8-án a projektmenedzsment szervezet felállításával, valamint az első képzés elindulásával. A szakmai tartalom alapját képező képzések mostanra lezárultak. Az érintett 16 szakdolgozó részvétele a projektben megtörtént. A képzésekhez tartozó motivációs ösztöndíjak kifizetése tervszerűen zajlott. A menedzsment továbbképzésen 67 fő vett részt. A képzések időzítése és jellege a több esetben módosult, erről a projektvezetés változásbejelentést nyújtott be.
 
Teljesültek a célok
 
A menedzsment jellegű képzés az Európai Unió kiemelt programjának, az életen át tartó tanulás jegyében történt. A pályázó intézmény célja az volt, hogy betegeinek teljeskörű, európai színvonalon történő ellátást biztosítson. A projekt tárgyát így a szakmai minimumfeltételeknek való megfelelés, szakmai kompetenciák bővítése, és az életpálya vonzóvá tétele képezte. A kórház a projekt zárásakor kijelentette, hogy ezek a célok maradéktalanul megvalósultak, a tervezett határidőre.
 
A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ "Képzési programok megvalósítása a Péterfy Sándor Utcai Kórházban" című, TÁMOP-6.2.2.A-KMR/11-1-2012-0014 jelű, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatát 2012-ben a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóságának vezetője 49 983 749 forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte, amely száz százalékos Európai Uniós támogatással valósult meg.