Továbbképzési és képzési támogatást nyert a Péterfy Sándor Utcai Kórház

2013.01.30 17:23

 

Közel ötvenmillió forintos uniós támogatásból indíthat képzést/továbbképzést a Péterfy Sándor Utcai Kórház. A támogatás célja az ellátás színvonalának emelése mellett, a szakemberek és a munkatársak szakmai kompetenciáinak fejlesztése.

A projekt során a kedvezményezett kórház nyolc képzést indít tizenhat szakdolgozó részére, és további ötven osztályvezető ápoló valamint osztályvezető asszisztens számára menedzsment jellegű továbbképzést biztosít.

A menedzsment jellegű képzés az Európai Unió kiemelt programjának, az életen át tartó tanulás jegyében történik. A pályázó intézmény célja, hogy betegeinek teljeskörű, európai színvonalon történő ellátást biztosítson. A projekt tárgyát a szakmai minimumfeltételeknek való megfelelés, szakmai kompetenciákhoz való hozzásegítés, és az életpálya vonzóvá tétele képezi.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ "Képzési programok megvalósítása a Péterfy Sándor Utcai Kórházban" című, TÁMOP-6.2.2.A-KMR/11-1-2012-0014 jelű, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóságának vezetője   49 983 749 forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte meg, amely száz százalékos Európai Uniós támogatással valósul meg.

 

A projekt 2012. március 8-án indult és várhatóan 2014 áprilisában fejeződik be.